Bitcoin en altcoins verkopen

Crypto uitcashen

Leestijd: 4 minuten

Je hebt bitcoin gekocht en een leuke winst gemaakt. Nu wil je jouw bitcoin verkopen en de winst laten uitbetalen in echte euro’s. In dit artikelen bespreken we hoe je jouw bitcoin en overige crypto kunt uitcashen.

Er zijn verschillende manieren om dat te doen. We behandelen de volgende opties:

  • Bitonic
  • BTCDirect

Bitonic (enkel bitcoin verkopen)

Op Bitonic kun je jouw bitcoins verkopen (en natuurlijk kopen). Je kunt geen andere coins hier verkopen. Dus als je andere coins hebt, moet je deze op een online exchange eerst omzetten naar bitcoin. Als je op de site komt, zie je een schuifje bitcoins kopen / verkopen staan.

Stap 1: Klik op verkopen. Hier kun je invullen hoeveel bitcoin je wilt verkopen. Bijvoorbeeld 0,64. Je krijgt dan vervolgens te zien hoeveel euro’s je hier voor kunt krijgen. Let wel op dat je rekening houdt met de miners fee.

Bitonic bitcoin verkopen

Stap 2: klik op verkopen.

Stap 3: vul nu je gegevens in. Je ziet de volgende gegevens staan:

  • Retour-bitcoinadres. Dit is jouw bitcoin adres waar nu jouw bitcoins op staan die je gaat uitcashen. In het geval het proces niet lukt, krijg je de bitcoins naar dit adres retour gestuurd.
  • IBAN-rekeningnummer. Dit is het rekeningnummer waarop je het geld gestort wilt hebben.
  • Rekeninghouder. Dit is de naam van de rekeninghouder.
  • Plaats. Dit is de plaats waar de bank zich bevindt.
  • E-mail adres. Vul je e-mail adres in om een bevestiging te krijgen van de verkoop.

Het bedrag dat je uiteindelijk krijgt uitbetaalt kan in deze stap nog veranderen. Crypto is een volatiele markt, dus de verschillen kunnen zo een paar tientjes per halve minuut zijn. Door naar de volgende stap te gaan, zet je het bedrag vast.

Stap 4: als je akkoord bent met de voorwaarden, klik dan op verder.

Bitonic bitcoin uitcashen

Stap 5: je moet nu bitcoin overmaken naar een bepaald adres. Maak de bitcoins direct over. Let op: je hebt maar beperkt de tijd. Als het bitcoin netwerk binnen deze tijd niet minimaal 1 keer de transactie heeft bevestigd, dan wordt de verkooporder geannuleerd en krijg je de bitcoins terug op het retouradres.

Stap 6: zet in dit scherm, na het overmaken van de bitcoins, rechtsonder ook je e-mail adres neer en klik op versturen. Zo heb je voor jezelf altijd een link naar de transactiegegevens.

Bitonic geld overmaken

Als Bitonic minimaal 1 bevestiging van het bitcoin netwerk binnen de tijd heeft ontvangen, dan wordt jouw verkooporder goedgekeurd. Je hoeft nu verder niks meer te doen. Het geld wordt de volgende werkdag automatisch op je bankrekening gestort!

 

BTCDirect (btc, eth en ltc verkopen)

Een andere optie is uit te cashen via BTCDirect. Een voordeel van BTCDirect is dat je naast bitcoin ook Ethereum en Litecoin direct kunt uitcashen. Andere coins moet je eerst inwisselen in één van deze drie, voordat je ze kunt uitcashen. Volg de volgende stappen om je crypto uit te betalen via BTCDirect:

Stap 1: ga naar de site, en selecteer het tabje verkopen. Je kunt hier kiezen of je bitcoin, Ethereum of Litecoin wilt verkopen. Let op dat je rekening houdt met de miners fee. Klik vervolgens rechts op de groene knop bitcoins verkopen.

BTCDirect bitcoin verkopen

Stap 2: als je al een account hebt, log dan in. Klik anders op registreren om een account aan te maken. In dat geval moet je ook het verificatieproces van BTCDirect doorlopen en een kopie van je identiteitsbewijs opsturen.

Stap 3: je ziet nu een overzicht van jouw verkooporder staan. Als al jouw gegevens kloppen, klik dan op verkopen.

BTCDirect verkooporder

Stap 4: je moet nu de crypto die je verkoopt overmaken op het aangegeven adres. Je hebt hier 1 uur de tijd voor. Binnen die tijd moet je transactie zijn bevestigd door het netwerk. Wanneer de crypto door BTCDirect is ontvangen, komt het terecht bij ‘Reeds ontvangen’. Als het in zijn geheel is ontvangen, dan krijg je binnen 1 uur een bevestigingsmail.

BTCDirect verkoop van bitcoin

Dat was het. Je krijgt het geld de volgende werkdag op je bankrekening gestort. Je hoeft nu niks meer te doen. Je bitcoin, Ethereum of Litecoin is verkocht en je hebt uitgecasht!